[ Start ] [ Om Festen ] [ 5-Kampen ] [ Bilder ] [ Gästbok ] [ Musiklänkar ] [ Kontakt ]


5(3)-Kampen

5-Kampen är en liten tävling som hålls varje år. Dom modiga som vågar delta
i detta fightas om åtråvärda priser.
(Fr.o.m 2004 så körs det 3-kamp)

2002

Metal Quiz   Detta är den ständigt återkommande grenen i 5-kampen. Den innehåller 20 st frågor om allt som rör hårdrock från 1970 & framåt.
 
     
Fyllerunda på cykel  

Här ska man cykla slalom mellan koner med en kasse bärs på ena sidan styret. Vid en markeringen ska man stanna cykeln, men man behöver inte kliva av den. Kasta sönder doran (artificiellt fönster) med en sten (boll). Fortsätt sedan att cykla som om inget hade hänt, för att därefter rycka väskan av tanten och iskallt köra över mållinjen och visa pengarna för domaren. (X-tra poäng för manöverkunskap & stil)
 

     
Vikingastöten  

Här är en gren som redan dom gamla vikingarna hade på sin mjödfester. Här gäller det att sätta sig tillrätta på hästen (linbanan) och greppa lansen ordentligt. Sedan ska man stöta så nära mitten på en måltavla man kan komma. För att detta skall kunna utföras med samma precision som en drucken viking så ska alla ta på sig vad vi kallar ett par promillebrillor. (Plastmuggar med hål i botten)
 

     
Gladiatorn  

Här är det med precision och livet som insats som ni ger er ut i en bana som till och med skulle få Gunde på fall. Ni fyller upp ett ölglas till den högsta markeringen. På domarens signal ska ni löpa längs den markerade vägen, och försöka att inte spilla från ölen. Ju mer ni spiller ju mer poängavdrag blir det. Banan går dessutom på tid, men ni tjänar inget på att stressa, då spiller ni bara ut dom dyrbara dropparna. (X-tra poäng för manöverkunskap & stil)
 

     
Balls To The Wall  

Här gäller det att med 4 balls (bollar) träffa av ett av dom 3 poänggivande hålen å samla så många poäng som möjligt. För att dessutom göra det lite enklare för alla er med lite partyvana, så ska ni återigen använda er av ett par störtsköna, störtsnygga, promillebrillor.
 

3:e plats = Eken

2:a plats = Magnus E

Vinnare 2002 blev Björn Willman

Årets hårdrockare blev BioPatrik
(Vinnare av den stora whiskeyflaskan)

2003

Metal Quiz   Samma som ovan fast med nya frågor...
 
Kast med CD skiva  

4 ”targets” i olika storlekar hänger i ett fotbollsmål. Från ca 5 meter så har du 8 skivor på dig att träffa så många poäng som möjligt.
 

Big Gun  

Som AC/DC sjunger om Arnold i den siste action hjälten så ska du här skjuta med en Big Gun (Jättevattenpistol). Det gäller att förknippa rätt grupp/skiva med rätt titel/årtal. Skjut ner burkarna med Big Gun i den ordning som du tror är den korrekta. Givetvis ska detta göras med ett par klassiska promillebrillor.
 

Metal Anthems  

Gissa vilken låts intro som spelas under 3-10 sekunder. Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen & öronen på helspänn. Man har 3 st svarsalternativ, men bara ETT är rätt (näähää)
Det är totalt 20 st intron som spelas upp.
 

Quattroskida  

Här ska ni dela in er i valfria lag. Ni ska vara 4 skallar som delar på ett par skidor. På startsignal ska ni snabbast möjligt ta er runt den angivna banan.

(Inställt pga fylla)

3:e plats = Hårdrocks Danne

2:a plats = Erik & Jens Kidman

Vinnare 2003 blev Bante (Andreas Ehn)

Årets hårdrockare blev Patrik (Per Gessle kopian)
(Vinnare av den stora whiskeyflaskan)

2004

Metal Quiz   Samma som vanligt
 
Gladiatorbana  

Efter frågesporten så delades alla deltagarna in i lag. Varje lag hade 5 lirare och varje en hade en etapp att avverka. Det började med lätt hinderlöpning mellan gungor & rutschkanor, sedan fick man springa på rep å skjuta lufgtgevär. Därefter blev det repstege å kast med liten video. Den näst sista grenen var skogscykling med pilkastning, å så avslutades allting med Irländsk julafton. Allting gick på tid samtidigt som ett fullt ölglas fick agera stafettpinne. + att en hjälm med 2 burkar på skulle skifta ägare vid varje grenbyte.

Norsk Karaoke  

En ensam person står på scenen med endast en mick & ett par hörlurar. Det denne person hör i lurarna ska man försöka sjunga ut för alla övriga rockers. Det är ju inte lätt att lyssna och förmedla en låt ut till en skrikande massa om man knappt vet vilken låten i fråga är. Men de ä mycket kul å se å höra...
 

 

3:e plats = Lag Skallbangers
(Jens K, Leffe, Susan, Freddan E & Ubbe)

2:a plats = Lag Spandexbralla
(Nabb, Bengtsson, Lasse Punk Greger & Per E)

Vinnare 2004 blev Lag Nitbälte
(Häzza, Zutti Putti, Andreas L, Eken & Eva-Sofie)

Årets hårdrockare blev Teresa
(Vinnare av den stora whiskeyflaskan)

2005

Metal Quiz   Samma som vanligt
 
Crazy Games  

Här började man med att leta igenom 3 st hinkar efter små behållare med ord i. 1:a hinken innehöll 6 liter krossade tomater. I den 2:a hinken var det 4 liter fil & ca 1kg slemmiga godismaskar. I den 3:e & sista var det 5-6 liter chokladpudding. Man skulle sen öppna behållaren & bilda ett ord relaterat till hårdrock av dom 3 lapparna.
Därefter gick man till 4 st bollar som skulle kastas mott ett par cirklar, här skulle bollarna hamna så nära mittcirkeln som möjligt. Den 3:e & sista grenen var stövelkastning. Det är bra mycket svårare än vad det ser ut att vara. Det var inte många under kvällen som fick iväg stöveln.

Guess Who  

Här samlade vi ihop folk som fick sätta sig framför en storbildsprojektor och kombinera bilder som skulle bilda gruppnamn. T.ex. En bild på Rob Halford och en på en Zombie gav då namnet Rob Zombie. INGEN klarade av att knäppa dit namnet på Meshuggah (en bild på en galning och på varsitt hörn av bilden var det en bild på en Löven & en MoDo logga.)
 

3:e plats = Mattias Eklund

2:a plats = De 4:a Musketörerna
(Veronica, Janne, Linda & Anna)

Vinnare 2005 blev Erik & Helge

Årets hårdrockare blev paret Ubbe & Eva-Sofie
(Vinnare av den stora whiskeyflaskan)

2006

Metal Quiz   Samma som vanligt
 
Hinderfield  

Ny typ av hinderbana där man körde i lag om 4 pers. Först sprang man med en bira i handen genom en hinderbana som slutade med pilkastning. Lämnade över till nästa "käft" som sprang ännu en hinderbana och avslutade med att banka in spik i en planka. Den 3:e personen tog nu vid och sprang över stenar och mellan träd och runt hos för att slutligen kasta tunga klot i en hink. Sedan så skulle slutligen den sista skallen cykla en bana med en öl i handen och sparka ut ölburkar och köra över en vippbräda för att slutligen göra en "rivare" över mållinjen...

Guess Who  

Här körde vi återigen en repris från förra året som vart omåttligt populär. Dock gjorde vi givetvis nya bilder med nya grupper.
 

3:e plats = Lag Skallbangers
(Jens K, Leffe, Susan, Freddan E & Ubbe)

2:a plats = Lag Spandexbralla
(Nabb, Bengtsson, Lasse Punk Greger & Per E)

Vinnare 2006 blev Lag Hår
(Painkiller, ?, ?, ?)

Årets hårdrockare blev DagisGöran
(Vinnare av den stora whiskeyflaskan)

2007

Metal Quiz   Samma som vanligt
 
Hinderfield  

Dett år återgick vi till en galen cykling som kördes i dubbla åttor och skapade en hel del vurpor. Sedan sprang man vidare och körde Pogo-Stick, och detta var ett moment som inte många behärskade. Sedan avslutningsvis så fick man gå på hyfsat höga styltor.

Guess Who  

Den numera klassiska grenen där man fick gissa på bandnamn skapade ur ett urval av olika bildklipp.

3:e plats = Freddan E, Juslin & Junior
(samma poäng men Freddan hade mest på frågorna)

2:a plats = Effe

Vinnare 2007 blev Eken
 

Årets hårdrockare blev Lasse Punk
(Vinnare av den stora whiskeyflaskan)