Våra Framsteg

Lord Jim William

 

Lord John Robin

Det första leendet kom när min Pappa busade med mig den: 29 Juni 1999

Mina första "riktiga" tårar kom den: 30 Juni 1999

Jag kunde hålla upp huvudet själv när jag var ca: 1 månad gammal

Första "Jollret" gaggade jag iväg när Mamma bytte min välfyllda blöja den: 31 Juli 1999

Jag vände mig om från mage till rygg helt själv den: 20 Augusti 1999

Härmades gjorde jag för första gången när Mamma räckte ut tungan
till mig och då gjorde jag likadant, och det var den:
21 September 1999


Jag åt välling för första gången den:
28 September 1999

Det första härligt klingande skrattet kom när min Morfar rabblade
alfabetet för mig, och det var den:
3 Oktober 1999

Den första mattuggan jag åt var majs och potatis puré. Och det var
inte så gott, men det gick ändå ner den:
4 Oktober 1999

Första tecknet att bli en hårdrockare visade jag Mamma och Pappa när
jag "fist-bangade" till gruppen Purged, och denna stora händelse
( Enligt pappa i alla fall ) Ägde rum den: 7 Oktober 1999

Ungefär vid den här tiden så greppar jag också min leksak för första
gången. Och här är jag då ungefär:
4 månader och 1 vecka

Jag upptäckte att jag har 2 små fötter som jag kan dra i, och när det
sitter sockar där så åker dom av. Jag upptäckte detta den:
5 November 1999

Jag kunde sitta själv en längre stund helt utan stöd den: 25 November 1999

Jag drog mig upp på alla fyra den: 14 December 1999

Mina första försök till att krypa gjorde jag baklänges den : 16 December 1999

Jag härmade mamma och utbrast ett tydligt "PAPPA" den: 20 December 1999

Jag gillar att prata mycket och mamma lyckades få mig
att utbrista ordet "MAMMA" den:
22 December 1999

Jag reste mig upp själv på benen första gången den: 24 December 1999

Pappa sa "Hej" och då svarade jag jättetydligt "Hej" tillbaka den:
26 December 1999

Jag tog mina första staplande steg på alla fyra den: 23 Januari 2000

Min första teckning ritade jag själv den: 5 Februari 2000
Den finns i bildgalleriet

Den första måltiden jag åt nästan alldeles själv var den: 8 Mars 2000

Första gången jag reste mig upp helt utan stöd, och stod själv var den: 16 Mars 2000

Jag sprang framåt alldeles själv i full fart med min lära-gå-vagn den: 16 Mars 2000

Jag kunde gå en lång bit själv när jag bara höll Pappa i pekfingret den:
16 Mars 2000
En mycket händelserik dag den 16 Mars blev

Mina första staplande steg tog jag den :  25 Mars 2000

Nu går jag för fullt alldeles själv och det är den : 10 April 2000

Första gången det klingade i glaset av mina nya tänder var den: 12 April 2000

Nu börjar jag att peka på allt och säga "Titta, ute, bil och en massa Mäh": Maj 2000

Oj, oj, oj. Nu har Mamma och Pappa blivit slarviga. Jag kan ju säga att under Juni månad har det hänt ganska mycket som ni därute inte har fått ta del av. Jag springer runt och härjar som en galning, jag sitter inte still en enda sekund. Jag pratar för fulla muggar med ord som bl.a "kaka, Kickan, (mamma´s kompis) hej, aj aj, oj mormor, jag mjauar efter kissen, ropar muu efter kossan. Oj det är så mycket nu så att Pappa inte kan skriva allt för då blir den här sidan för stor. Och allt detta hände enbart under månaderna:
Maj och Juni 2000

Nu går det inte att skriva mer på framstegen här. Pappa säger att jag gör så mycket hyss o andra ofog att varken han eller mamma hinner med. Ni ska bara veta att jag är en riktig pappegoja. ALLT som man säger mer än 2 ggr det upprepar jag. Stackars pappa som har lite svårt att låta bli att svära....Hi hi hi!! Där är jag snabb på att upprepa. Näeh!! bara så att ni vet så kommer den här sidan inte att uppdateras så mycket mer. Det är lite synd tycker jag, men man måste ju tänka på att pappa får ju faktiskt en hel del kramp i fingrarna om han skall hänga med i min takt. Fast han har ju sagt att han kommer att skriva i dom riktigt STORA händelserna förstås, och det tycker jag är nog så bra. Hej då på ett tag........./ Jim

WOOOWW!!  Nu har jag varit på ett riktigt äventyrsbad för första gången sen ja va en liten bebis. Pappa å polarn Björn dom hoppa trampolin å greja på. Då kom det fram en badvakt å fråga om ja ville hoppa som Pappa.  JAA!! sa jag direkt, så hon blåste upp några flytgrejor som man har på  armarna. Sagt å gjort, när flytmojängerna var på plats så gick jag ut på  trampolinen å hoppade. Pappa låg ju i vattnet å väntade, men jag hoppade  alldeles själv. Men efteråt sa jag till Pappa att det fick faktiskt räcka med ETT hopp. Kallsupar är ju inget som är direkt härligt....  Det är ju inte alla som  har hoppat trampolin före dom är 3 år.... Tjarå!!

Idag
(Onsdag den 18 sept. 2002) har jag varit på min första riktiga hockey match. Det var kanonkul. Mest fascinerande var nog ismaskinen som rullade in i varje periodpaus. Pappa, Mamma, Robin och Danne var också med. Pappa var så glad att ja var så snäll å satt still så länge å tittade. Han sa att var jag så här snäll så skulle jag få följa med honom hur många gånger som helst. Fattar ni,  jag får se ismaskinen flera gånger då... Förresten, Löven vann över Boden med 2-0.. Tjoohooo!!!!

(OKT 2002)
Har nu börjat med alfabetet. Det går jättefint. Jag har ju fått 2 delar av "5 myror är fler än 4 elefanter", skulle bara haft den sista delen nu. Men men, det är ju snart jul igen. Kan räkna upp nästan alla bokstäver i alfabetet å nämna något som börjar på den bokstaven. Kan nästan räkna felfritt till 20 å dom flesta färgerna med. Å nu har jag varit på hockey så många gånger att jag har egna puckar från löven. Har pratat med Sasha Beliavski, å åker inlines med klubba å puck efter nästan varje lövenmatch... Tjaba!!

(JAN 2003)
Kör järnet med inlines & skridskor nu. Kan faktiskt åka full fart framåt och dribbla
samtidigt. Slagskotten är ganska nära. Sjunger nu alfabetet mycket galant. Å kan nästan
varje gång räkna till 20 felfritt. Fast alltid när jag ska visa någon så slarvar jag ju, för jag blir lite blyg. Är med Pappa på nästan alla hockeymatcher + att jag gillar att se hockey på TV. Jag håller mest på dom som är svarta eller mörka, för dom är mest lik mitt favvolag BJÖRKLÖVEN. Alla vita är fortfarande Boden tycker jag. Pappa säger att det inte är så, men det har jag bestämt att det är så då får det vara det. Näe, nu ska jag leka lite med mitt hockeyspel.... Vi syns senare kanske... baj baj!!!!

(MARS 2004)
Visserligen har jag nu kommit ur den riktiga "lära mig saker" åldern nu, men man lär sig ju genom hela livet säger min pappa. Det finns just nu inte så mycket jag inte klarar av. Jag kan ju hela alfabetet redan, jag räknar till 30 åker skridskor, spelar innebandy. Har faktiskt enligt farsan en ganska hygglig backhand med klubban. Jag är visserligen en riktig plåga med min lillebrorsa, men det är ju så vi äldre bröder ska vara påstås det. Näe, dags å härja lite me lillbrorsan nu så han blir lite galen... Ohoj!!

(AUGUSTI 2004)
Nu är det så att vi har skaffat oss en Xbox. Å den ska ni veta bemästrade jag på bara ett par dagar. Jag kör numera bil, motorcykel, snowboard å ALLT. Jag klarar det mesta själv å blir precis som min pappa hyperförbannad när det inte går som ja vill. Nää, har inte tid att snacka så mycke mer nu för ja måste gå å lira. Men vi höres väll inom kort hoppas jag. Tjaba alla glada människor...

(APRIL 2005)
Tjena alla gladisar. Nu måste jag få skryta. Mamma & Pappa håller på att tappa hakan snart. Jag är så hockeytokig så att jag kan en hel drös med spelares tröjnummer. Och inte bara i Björklöven utan i hela Elitserien. Jag rabblar resultat som är flera månader gamla och allt är så gott som korrekt varje gång.
Varje dag jag kommer hem så leker jag med mina hockeygubbar från Pappas gamla hockeyspel. Jag har sparat pengar och köpt hela dragkedjan i Frölunda och den häromdagen var jag och köpte Brynäs. Ibland kan jag sitta i flera timmar i streck och bara lira med mina hockeygubbar. Jag missar nästan inte en match på TV heller. Men jag hoppas att vi får in nån kanal som visar när Damernas Tre Kronor spelar final mot USA ikväll... Annars blir jag sur... Tjena moss!!

(DECEMBER 2005)
Hallojjjj. Här kommer en liten lägesrapport. Jag går nu i förskolan. En så kallad F1:a. Det heter så eftersom vi går tillsammans med klass 1 i några av lektionerna, det tycker båda mamma, pappa & jag e bra eftersom jag är ganska kunskapshungrig. Jag är lika hockeytokig som förr. Nästan hälften av mina gubbar jag köpt har snart inga nummer kvar på ryggen. men nu har pappa sagt att dom äntligen har släppt hockeygubbar med Björklöven på. Hoppas att jag får såna i julklapp & att dom har #55. Han heter Rick Jackman & är min absoluta idol i Björklöven. Han spelar nu i Pittsburgh Penguins i NHL å det går inte så himla bra för dom, men han är bäst ändå. Men det går bättre för min målvaktsidol Henke Lundqvist i New York Rangers. jag har bestämt mig nu för att bli hockeymålis när jag blir stor. Pappa sa att det givetvis vart det dyraste, men om det va det jag ville satsa på så skulle han göra allt för att jag skulle kunna bli det. Nää, nu ska Tre Kronor spela cup mot Ryssland & det ska jag gå & se.... Tjingeling!!


(JUNI 2006)
Tjaba! Nu har jag fyllt sju bast och fått mitt första mejl från Björklöven. Dom skrev att jag är välkommen till deras hockeyskola i september, där kommer jag att ingå i Björklövens E-pojkar. Jag har i alla fall bestämt att sadla om från målis till utespelare eftersom jag fullkomligt ÄLSKAR att göra mål. Det tror jag ska bli lattjo eftersom jag äter sover och tänker hockey. För stunden så är mitt absoluta favvoord "Äger". Så fort jag vinner ett spel eller liknande mot mamma så sjunger jag under ganska lång tid.. "Jag äger min mamma" Alla tycker inte det är så roligt, men jag älskar det... Nää, ska gå å stoppa i mig min "Löventårta" som pappa gjort till mig... Hare gött folket.... Tjaba!


(DECEMBER 2006)
Jaa. Tiden flyger fram och jag spelar numera ishockey varje söndag. Livet leker och jag lär mig så mycket att det nästan känns som om skallen skulle explodera. Jag vill fortfarande bli hockeyforward, men på träningarna så är jag väldigt defensiv och har mycket svårt att inte täcka upp det egna målet. Men så fort jag får en chans så sticker jag direkt upp och sprättar in en och annan puck. Allt går fin fint i skolan och jag läser allt som sätts framför mina stora blåa. Läser mycket av texten i mamma o pappas filmer också. Hoppas att det blir lite mera bilder nu framöver också eftersom pappa köpt en ny kamera. Det betyder att den gamla kameran tillfaller mig å lillbrorsan, så ni får väl se om vi kanske startar en egen blogg med våra egna bilder eftersom pappas uppdateringsintervall inte är den bästa numera. Men ni får väl alla ha det så hejdundrandes gött så kanske vi ses snart inom en rimlig framtid... Tja!

(FEBRUARI 2007)
Ojojoj! N har jag lirat min första hockeycup, Vi lirade 5 matcher på  2 x 10 minuter. Första matchen började jag lite lojt och gjorde 1 assist. Sedan fick jag lite fart i den 2:a och gjorde 3 mål och 2 assist. 3 matchen blev jämn och jag gjorde 2 mål. 4:e matchen hade jag lite problem med fokus och tittade på vad andra gjorde lite mer än vad jag själv gjorde (enligt pappa alltså.. hehe) så det blev 1 mål och 1 assist. I den sista så gjorde jag en total urladdning och smällde in 4 mål och 1 assist. Så totalt på dom 5 matcher som vi lirade så fick jag göra 15 poäng. Jag känner faktiskt att jag är riktigt nöjd med min första cup. Och det roligaste av allt var att vi fick spela "riktiga" matcher med målvakter och allt. Ni kan ju kolla in lite cupbilder i mitt fotoalbum...
Har dessutom börjat lira lite på superspelet Guitar Hero på Playstation 2... Tjaba!!

(JULI 2007)
Har inte så mycket att säga egentligen. livet flyter på, jag har börjat lira fotboll med Tegs SK, mest för att hålla igång med kondition å ha skoj med polarna innan hockeysäsongen drar igång igen. Har avancerat en hel del i Guitar Hero spelet. Ligger nu på nivå HARD, hack i häl med morsan och steget efter farsan. Ni må alla ha de så bra medans jag fortsätter att utvecklas... Tjarå!!

  Mitt första leende kom när mamma pratade lite med mig: 23 Maj 2002

Jag lyfter upp mitt huvud för att titta upp när jag är ca: 4 veckor

Min första riktiga tår kom när Mamma var ute för att äta. Jag fick vänta i hela 20 minuter innan jag fick min mat. Pappa försökte trösta mig, men det kan bara Mammas mat göra. Tåren kom den: 7 Juni 2002

Pratar lite smått (gurglar å oar) när man pratar med mig den: 25 Juni 2002

Ligger på mage å lyfter huvudet å ser mig omkring den: 27 Juni 2002

Vänder mig från mage till rygg den: 20 Juli 2002

Härmar mamma lite grann när hon räcker ut tungan och pappa
när han "oar" med munnen:
22 Juli 2002

Sitter alldeles själv utan stöd: 4 September 2002

Jag åt välling å riktig mat för första gången: 5 September 2002

Min första riktiga förkylning hade jag den: 6-10 September 2002

Jag greppar efter saker å håller i dom själv den: 10 September 2002

Den första tanden började visa sig den: 19 Oktober 2002

Kryper baklänges lite lätt gör jag ungefär vid:
6 månaders ålder

Precis som storebror visar jag tydliga tecken på att gilla musik. Jag hoppar, tjoar och blir lite av en vilde när pappa poppar på stereon. Allt detta visar jag upp vid ca:  6 månaders ålder

Väger lika mycket som brorsan när han var 1 år (10 kg) gör jag vid endast: 6 månader

Och 70 centimeter passerade jag ganska lätt redan före mina: 6 månader

Mitt första ord jag utbrast var "Mamma". Det var den: 9 December 2002

Pappa ropade jag på för första gången: 12 December 2002

Jag tar tag i saker och reser mig upp själv:
2 Januari 2003

Har utökat mitt ordförråd till hela 5 ord. Det är Mamma, Pappa, Tutte, Mormor och det mamma springer å ropar hela dagarna. "Fredde": 4 Januari 2003

Står alldeles själv utan stöd: 6 Februari 2003

Med hjälp av gåstolen så går jag långa sträckor helt obehindrat den: 22 Februari 2003

Tog idag mina första steg (2 st), helt utan hjälpmedel: 23 Februari 2003

Mina första 2 ordiga meningar är nu. "Hej mamma" & "Hej pappa": 20 Mars 2003

SEPTEMBER 2003

OjOjOj!! Jag är rena rama starke Adolf jag. Mamma å Pappa har ett ganska tjockt rumsbord. Men nu är det bara att se upp med vad dom ställer där. Jag tar bara
tag i bordet och välter det när jag känner för det. Och jag klättrar som den värsta apan precis överallt. Jag är fortfarande ganska fåordig, men ljud lider jag ingen brist på. Benen är det heller absolut inget fel på. Pappa brukar ta tid på hur länge jag kan sitta stilla, och det brukar röra sig om ungefär 5-10 sekunder. Enda gången jag kan hålla mig någorlunda lugn är när jag är i min egen säng eller om det vankas käk. Äta är bland det bästa jag vet och jag äter som en häst. Pappa var med mig på Helan & Halvan (Pappas kebab favvoställe) där käkade jag upp en hel 45g parisare. När vi sedan kom hem visade jag tendenser på att fortfarande vilja ha något, så farsgubben skar upp 5 st tjocka korvskivor som jag raskt slängde i mig. Efter detta så gav Pappa mig 4 st mariekex och 2 stora glas mjölk. Men då tyckte han att det var nog... Men hade jag fått bestämma så hade jag nog ändå ätit lite till...  Ses snart igen... Herå!!

NOVEMBER 2003
Tjena moss!!
Idag var jag med pappa på vårdcentralen för att ta lite sprutor. När väl doktorn stack in sprutan så ryckte jag till tvärt, tittade på honom och utbrast. "Mähh!!". Sen var det inget mer med det. Doktorn frågade min pappa om vi var storväxta i våran familj. Njaa!! svarade pappa, vi har ju inte direkt dvärgväxt i släkten. Doktorn tyckte nämligen att jag inte alls var som en 1 1/2-års gossebarn. Han sa till min pappa att jag förmodligen skulle bli runt 1,93 till 1,98 lååång. WOOW!! Jag blir en kille som tjejerna kan luta sig emot då med andra ord. Hoppas nu bara att brorsan kan käka upp sig lite till min nivå så att vi kan börja sparras mot varandra lite. Han börjar ju redan ligga i lä mot mig när han moppsar opp sig... Hihihi!!.. Näe, nu ska jag nog gå å käka en liten bit mat... Näee förresten, jag ska ta en STOR bit mat... Tjaba!!!!

DECEMBER 2003
Hujj!!
Nu börjar orden att komma lite mera faktiskt. Jag skålar hejvilt med allt & alla vid matbordet. Så fort mjölkglaset åker upp i luften så kommer ett ganska högljutt "KÅÅAALL". Jag säger mera tydliga ord som Tarzan, näsa, socka & några till. Det enda som fortfarande är otydligt fast mamma & pappa vet vad det är är ordet tomte. Det verkar vara en kombination av gubbe & tomte eftersom jag säger "OPPE" när jag ser en tomte.

MARS 2004

Men hallååå där!!
Nu raslar det till i ordförrådet varje dag. När det kommer hela meningar är vissa saker enligt mors å fars rena grekiskan, men i dom flesta fall så kommer det ändå fram vad jag menar. Pekar ut dom flesta kroppsdelar. Å till farsan stolthet så kan jag spreta lite med fingrarna å säga HÅRDROCK. En till grej jag har tagit efter farsan är när vi lyssnar på musik, då knyter vi båda våra nävar mot skyn å skriker DIE med en liten monsterröst. Farsan tycker det är skitball, men jag vet inte vad mormor, morfar å farfar å gänget skulle säga. Spela roll, när man e liten ska man lära sig mycket. Jag gillar å dansa å brukar tillomed banga när det kommer en röjig låt som jag gillar lite speciellt. Å när vi sitter i bilen pappa å jag å pappa hör nå coola gitarrer å skruvar upp volymen lite så då brukar jag puta ut med läpparna å se lite arg ut å kasta mig lite galet framåtillbaka i stolen, ungefär så där som pappa gör bredvid. Å det vet jag att det skulle definitivt inte polisen gilla om dom såg... Hehe!! Men det bästa jag vet är fortfarande att ÄTA MAT. Jag har faktiskt stoppat i mig 4 st bullens pilsnerkorvar med bröd. De va jättegott. Nu är jag snart ikapp brorsan. Han väger just nu 20,5kg å jag strax efter med mina 17,5kg. Det är väl inte så illa för en kille som inte ens fyllt 2 tårtor...

AUGUSTI 2004

Nu kan man ju säga att det är full fart på alla fronter. Jag är den snacksaligaste lilla killen på denna sidan bron (Ja bor ju fortfarande på Teg) Nog för att dom flseta kan ha lite svårt att haja mitt rappa språk, men ja pjöllrar ju som en galning. Min absoluta favvofilm är "Järnjätten" Om jag fick bestämma så kunnde jag se den åtminstone 10ggr per dag. å häromdagen så såg jag Spiderman me mamma, pappa å storebror. Den filmen fastnade jag direkt för. Det går inte en dag utan att jag påminner  alla i min omgivning att jag sett 2:an och att spindeln BET han i handen i 1:an. Sen gör jag ett spretigt hårdrocktecken å skriker "PJCHHhhooo". För ungefär så låter det när spindelmannen skjuter ut sitt nät förstår ni. Nä nu ska ja gå å natta å faktiskt se på Asterix & Obelix för en gångs skull... Eller som ja själv skulle ha sagt. "Nu ja se på Atteritt & Obelitt.

April 2005
Nu behärskar jag en dator utan problem. jag spelar ofta Fem Myror... och Kroppen. Det är kanon när man kan lära sig alfabetet, räkna och massor av saker som finns i kroppen. Har varit på mitt första biobesök. Vi såg Robotar. Den va kul, men jag hade lite svårt att sitta still. Mina absoluta favoriter just nu är allt med Superhjältarna. Jag har filmen, gubbarna och t.o.m. sängkläderna. Är inte lika intresserad av brorsan av sport, men hockey kan va lite kul att se på ett tag, men sen föredrar jag nog en spännande film. Är nästan på väg att lägga bort blöjorna på nätterna nu, men ett par olyckor har hänt när jag inte kissat innan sängdags, men ja har ju inte fyllt 3 år än så det är ju ingen panik.. Tycker jag!!... Nää, ska gå å leka med Elastaflickan nu... Tjingeling!

December 2005
Robin här. Eller jag brukar själv presentera mig som -Lord John Robban Flumée - Jag växer fortfarande i ett rasande tempo, ibland så mycket att jag får värk i mina stackars ben. Då brukar mamma få massera benen så att det känns bättre. Jag älskar att retas med min storebror & äntligen så är jag så gott som störst hos dagmamman nu när storebrorsan börjat skolan. Jag är snart min egen regering eftersom jag vill göra allt själv och bestämma mina egna kläder och saker som ska med ditt JAG ska. Härom söndagen så fick jag följa med mamma & pappa på innebandyn. Storebrorsan är ju alltid med dom dit, & nu va det min tur att hänga på, men det gick inte så bra tyckte dom. Pappa sa att jag inte kunde sitta stilla & kunde därför inte följa med förrän jag blev större & kunde lyssna. Men då sa jag till pappa att han måste ju säga till mig FEM gånger. Varför det frågade pappa.
Jo, jag måste hinna säga MEN först. För du vet att jag inte lyssnar med EN gång... Då kunde pappa inte låta bli att skratta. En annan sak är att pappa blir mycket stolt när jag numera hänger med & diggar i baksätet på bilen när han spelar musik. Jag har många favoriter, men jag gillar när det går snabbt. Pappa skrattar då, för då när vi ligger i soffan & lyssnar på nått snabbt så brukar jag börja vicka å digga med fötterna & tårna. Och om nån frågar mig vad jag vill äta så är det nästan alltid korv eller köttbullar, ibland brukar jag säga till mamma & pappa att jag vill ha korv MED köttbullar... Nää, nu är det dags för en av mina nya favoriter på film. Det är en lite hjältefågel som heter Valiant. Ska se den nu... Natti natti!!


JUNI 2006

Robban här igen. Halloj gott folk. Jag har just fyllt 4 år och är den mest rörliga grabben i Tegs historia. Jag varken sitter still eller håller munnen längre än 5 sekunder. Har varit på en 4-års kontroll och där gick allt som smort. Perfekt hörsel (konstigt tyckte mamma & pappa) och alla andra test gick lysande. Pappa säger att han vill ta bort mina stödhjul på cykeln, men jag vägrar. Inte för att jag behöver dom, men jag måste ju ställa ner fötterna när jag stannar och det är ju inte lika bekvämt som att bara sitta å chilla. Nää, nu ska jag knalla vidare och hitta på några trevliga bus... Vi höres väl nånting senare va... Glömde att säga att jag är Harry Potter OCH Spindelmannen varje dag... Swoooschh!!


DECEMBER 2006

Tjina tjina. Lord Robin här. Tänkte berätta om en gång nä jag åt nått hemskt. Jo, så här var det. Hela familjen satt vid middagsbordet och åt, då sa jag till pappa. - Vet du pappa idag åt jag fisk hos Doris (min dagmamma) och det va inge gott, men jag åt upp alltihopa ändå. Då frågade pappa mig om jag visste varför det var så bra med fisk. Å de va ju klart att jag inte visste det. Pappa sa att det var bra  för hjärnan att äta fisk för av fisk så blir man smart. Då svarade jag helt enkelt pappa på detta vis.
- Men pappa, varför säger min hjärna att jag inte tycker om fisk... Jaa, herregud. Vad skulle pappa svara på det då.. Hihi! Jag är förutom en hejare på galna kommentarer en ruggig linslus. Vill vara med på bild o film överallt. Filmar dom min storebror när han spelar hockey så är jag nånstans å hoppar framför kameran. Jag har fortfarande mycket svårt att sitta still och kan inte koncentrera mig i långa perioder. Allt måste hända å gärna allt på en gång. Både jag å brorsan älskar att lira Xbox o då framför allt Star Wars... Nää, dags att kila vidare å hitta på nå galna upptåg som sätter sprätt på mors å fars igen då... Tjjajjaa!!

JANUARI 2007
En kort liten historia bara. Jag vaknade en natt och bara storgrät. Pappa kom in och undrade vad det var. jag kunde knappt andas för att jag va så rädd. Pappa klättrade upp i min våningssäng och frågade vad jag drömde. Då svarade jag med dallrig röst. "Pippi suger mitt blod... Pippi suger mitt blod. Pappa frågade mig vem som va snällaste tjejen i världen. Då svarade jag att det var Pippi, just det sa pappa och sedan la jag mig ner på kudden och slocknade igen... Huvva vilken dröm va...

FEBRUARI 2007
Satt med mamma o kollade in dansprogrammet Lets Dance på TV4. Då en av tjejerna kom in i en jättetajt klänning med en slice ända upp till troskanten så hoppade jag ner från soffan, knöt båda händerna och utbrast... "Kom igen bruden, dra ner trosan och visa SMULAN. Varken morsan eller farsan har någon aning vart uttrycket kommer ifrån, men jag sa att jag lärt mig av pappa eftersom det är lätt att skylla på honom... Hahaha! Och nu har det där blivit ett riktigt känt uttryck på pappas jobb också.. Jag vart helt plötsligt en massa killars idol.. Skitkul va!!

JULI 2007
Har precis som övriga familjen börjat spela Guitar Hero (Bättre sent än aldrig va...). Jag tog mig igenom nästan hela easy nivån på 2 dagar, de tycker ja e helt ok för en 5-åring... eller? Jag o storebrorsan har dessutom fått en egen xbox så att vi kan lira ifred i vårat eget rum utan att farsan ska vara där å lägga sig i. Nää, nu ska jag nog gå o försöka spöa brorsan i Guitar Hero igen... Ni må ha det så bra där ute alla mina idoler... Hehehe!!